2020
Eindexamen

Klik, klik, klaar!

Jaar

2020

Opdrachtgever

Belastingdienst | Concerndirectie Communicatie

Type

Eindexamen

Opgeleverd

Communicatieconcept jongeren

Overzicht/debrief

De concerndirectie is verantwoordelijk voor de communicatie van de Belastingdienst, daarmee ook voor de communicatie richting de jongere doelgroep. De opdracht van de examencase was helder: Ontwikkel een social media strategie en bijbehorende informatieve landingpage om jongeren te informeren over loonbelasting en de mogelijke teruggaaf.

Zo creëert de Belastingdienst een positieve associatie met het merk en de belastingplicht. In alle uitingen is het belangrijk dat vastgehouden word aan de communicatiewaarden, het merk en uitstraling van de Belastingdienst: Deskundig & Geloofwaardig en Zorgvuldig en Verantwoordelijk.
Image
Onderdeel van de strategie: Een aantal posts die de aandacht trekken en doorverwijzen naar de landingpage. Voor deze campagne bedacht ik de slagzin “Klik, klik, klaar!”. Dit refereert naar de snelle aangifte die jongeren met een simpele fiscale situatie kunnen doen.
Image
De landingpage bevat relevante informatie voor de doelgroep, zo zie je direct een slider met actuele informatie, snelkoppelingen naar de meest gebruikte onderdelen, veel gestelde vragen en een grid van informatie pagina’s die de bezoeker helpen met raad en daad.

Het resultaat

De uitwerking van de case is bekroond met “Beste uitwerking examencase 2020“ 🎉

De opdrachtgever: “Mooi dat er twee concepten zijn bedacht, “Klik, klik, klaar“ en de bijbaanposts. Beide concepten komen sterk over. Ook over de landingspage is goed nagedacht, zelfs met referentie naar de Rijkshuisstijl en de betrokken specialist. Heel overtuigend gepresenteerd in de eindpresentatie“

In een slechts twee weken tijd is de volledige campagne, inclusief gerealiseerde landingpage, bedacht en uitgevoerd. Daar ben ik trots op, dat die prestatie erkenning heeft gekregen was uiteraard een kers op de taart.